Kako da se zaštitite od stršljena: Opasni insekti zuje oko slatkog voća, ova zamka je spas
Stršljen, Foto: Profimedia

video

Kako da se zaštitite od stršljena: Opasni insekti zuje oko slatkog voća, ova zamka je spas

Kako napraviti zamku za osice i stršljenove? Pogledajte!

Objavljeno:

Ako u dvorištu imate voće koje dospeva u vrelim letnjim ili ranim jesenjim danima, znate da vam u borbi za slatke plodove često "konkurišu" osice i stršljenovi. Najbolje je da se držite što dalje od njih, ali ako ste rešeni da obavite berbu, najbolje je da se unapred zaštitite.

Najjednostavnije je da im napravite zamke negde dalje od vaših dozrelih smokvi, krušaka ili grožđa, a za to su vam potrebne stvari koje sigurno već imate u kući.

Stršljen
foto: Profimedia

Za početak, uzmite veću plastičnu bocu od nekog soka ili vode i označite markerom kružnu liniju čitavim obimom. Ako vam je lakše, možete da navučete prvo gumicu na flašu i ocrtate liniju duž nje.

Pažljivo isecite gornji deo boce, vodite računa da vam se flaša ne "omakne" pod nožem dok je sečete. U donji deo flaše sipajte "mamac" - to može biti običan rastvor šećera i vode, ali i sirće, malo vina ili samo zalogaj mesa preostao od ručka.

Dovršite zamku tako što ćete sa gornjeg dela flaše skinuti poklopac, zatim ga okrenuti naopačke i staviti u donji deo.

Zamka može da stoji na zemlji, ali možete i da probušite dve rupice i provučete parče žice pa okačiti o nju zamku bilo gde u dvorištu. Bitno je samo da bude daleko - od vašeg slatkog voća. Pročitajte i kako da se oslobodite paukova brzo i lako.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Lepa&Srećna/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.